button nieuws


27-12-2014 Vandaag ontvingen we als verlaat kerstcadeautje het heugelijke nieuws dat onze Lenny National Winner 2014 is geworden bij de poezen Cat.2 ( alle halflang harigen) van onze vereniging Felikat. Nadat haar halfzusje Kadisha deze titel over 2013 ook heeft behaald zijn we natuurlijk apetrots op onze beide poezen!
   
16-12-2014 Na een showbreak op 13 en 14 december de Fife show van 1.DEKZV in Moers bezocht. Onze kastraat poes Felice heeft haar eerste CAPIB behaald op zaterdag en haar broer Feliciano zijn laatste CAP en is nu Premior en zondag zijn eerste CAPIB behaald, gefeliciteerd Regina!
Moeder Lenny en andere zoon Francesco waren er ook en zij kregen waar ze voor kwamen. Lenny 2 dagen HP de ereprijs en Francesco op beide dagen het CAGCIB certificaat en werd genomineerd voor de Best in Show. Op zondag won hij over 3 dames de best In Variëteit met zijn prachtige vacht waar de keurmeester Lubrano helemaal dol op was! en bij de BIS zijn stem kreeg, helaas niet gewonnen want tegen een 15! jarige Heilige Birmaan in Topconditie kun je nooit op met je 18 maanden.

18-11-2014 18 november waren we zelf niet aanwezig met katten maar onze offspring kastraat kater Felicano hebben we die dag begeleid op zijn eerste show. Dit was de jubileumshow van Felikat met 2 certificaten op 1 dag. "onze" man deed het prima en kreeg 2 x zijn CAP en won zelfs 1 x de Best In Variëteit over 2 grote volwassen kastraten! Heel trots uiteraard

05-10-2014 3 en 4 oktober hebben we een halve wereldreis gemaakt om naar het mooie Duitse Beieren te gaan met Lenny, Fabiana, Felice, Francesco en zijn we naar de KfBhow (Fife) in Bindlach geweest. Felice kreeg haar 2e en 3e CAP en mocht als Premior mee naar huis, Francesco zijn 3e en 4e CAGCIB en op de 2e dag werd hij genomineerd en Fabiana haalde haar laatste CACIB en 1e CAGCIB punt en ging ook mee naar huis als International Champion. Lenny kreeg 2 dagen haar Ereprijs, de Best In Variëteit Adult en 2 dagen genomineerd voor de best in show die ze zondag door loting verloor. Jammer! Maar een zeer geslaagd weekend.

29-09-2014 Helaas hebben wij op 29 september onze innig geliefde kater Bowie moeten laten gaan, hij was onverwachte erg ziek zijn en is aan zijn lijden een eind gekomen… Rust zacht jongen, we missen je vreselijk

28-09-2014 We zijn hier in Nijmegen geweest naar een traditionele show van Neocat met Lenny en haar 2 kinderen Fabiana en Francesco.
Alle drie hun punt en alle drie Best in Variëteit daarbij waren Lenny en Francesco ook genomineerd voor de best in show maar verloren met 1 stem verschil omdat hun keurmeester niet mee mocht doen in de eindronde daar deze niet gekwalificeerd was voor alle overige rassen halflang haar.. jammer anders had het er vast anders uitgezien. Omdat er geen Maine Coon special was mochten de mooiste katten van de keurmeesters terugkomen voor de speciale Maine Coon verkiezing .. Die bleek Lenny te hebben gewonnen maar de prijs werd toch maar niet uitgereikt… tja, de onafhankelijke verenigingen blijven je verbazen.. een ding staat vast Lenny is Best in House.

14-09-2014 met Fabiana, Felice, Francesco en hun moeder Lenny naar de Felikatshow (Fife) in Schiedam geweest. Felice kreeg haar eerste CAP, Francesco zijn 2e CAGCIB en Fabiana haar CACIB. Moeder en dochter deden niet voor elkaar onder en waren beide de mooiste poes van hun keurmeester zowel voor de Best in Varieteit als voor de nominaties!. En daarbij stonden ze maar mooi allebei bij de Best in show op tafel maar verloren van een hele mooie andere poes die later WW werd. Als allermooiste cadeau kreeg Lenny haar 10e Best in Variëteit in een tijdsbestek van 2 jaar en 12 dagen en mag nu de Titel DVM dragen (Destinguishd Variety Merit). Nog trotser op het mooie poezenkind!

07-09-2014 met Francesco, Felice, Bono en Lenny naar de show van Felidae geweest op de Heimtiermesse in Düsseldorf in Duitsland. Dat was een hele belevenis tussen de andere huisdieren.. Lenny en Felice de Sonderpreis, Francesco de Best in Variëteit, Bono, Lenny en Francesco werden alle drie best in Show, Felice verloor de BIS en Francesco werd eerst de Beste Maine Coon en als afsluiter nog even Best Over All op deze show, een geslaagde dag met een vreemd begin..

06-09-2014 Vandaag mocht Francesco voor zijn 4e plaats in de (onafhankelijke) Topkat competitie van NKFV een mooi certificaat in ontvangst nemen omdat hij bij de beste 10 kittens hoort van het seizoen 2013-2014..

26-08-2014 Onze mooie poes Lenny heeft over het showseizoen 2013-2014 de 2e plaats behaald in de Felikat Award van alle volwassen katten categorie 2 op de Felikatshows. Trots op onze kanjer! Helaas is dat voor Felikat niet belangrijk genoeg en krijgen alleen de nummers 1 een onderscheiding hiervoor.

21-08-2014 Francesco en Kadisha zijn naar Melinda Schmidt geweest voor de echo voor HCM en PKD en FiV en Felv testen, allebei een dikke stempel op hun billen!

18-08-2014 op 18 augustus is onze Romeo plotseling overleden.

24-06-2014 op 22 juni hebben we de laatste show van het seizoen afgesloten in Boxtel van Mundikat met onze 2 youngsters: Francesco behaalde zijn eerste CAGCIB punt en zusje Fabiana haar eerste CACIB en de Best in Variety total en als toetje nog eens de Nominatie voor Best in Show. Tevens vierden we daar het feit dat hun moeder Lenny in Maart Suprême Champion geworden is evenals als haar grote broer AmericanBeautys Eraser (Rico). Al onze katten mogen nu in bikini van de zomer genieten en in september zullen de showspullen weer tevoorschijn gehaald worden!
Bono

24-06-2014 14 en 15 Juni zijn we met Mama en Zoon naar een Fife Show in Solingen Duitsland geweest, Lenny beide dagen de (Prix Honeur) de Ereprijs voor katten die al hun titels gehaald hebben. De eerste dag werd ze genomineerd voor de Best in Show en kreeg een stem van haar keurmeester, de 2dag had ze er geen trek meer in en liet zich niet zien helaas. Francesco beide dagen zijn CACIB punten en mag zich nu International Champion noemen en dat met net 12 maanden oud. de 2e dag kreeg hij zijn 4e Best In Variety die hij nu weer eens van zijn moeder won. Een geslaagd weekend!

24-06-2014 op 11 juni vierden we het heugelijke feit dat het eerste Frizzy’s Fortune nest 1 jaar oud is geworden. Francesco (Cootje) Feliciano (Muse) Fabiana, Fabrizio (Stone), Fantomas (Sly) en Felice van harte gefeliciteerd en nog veeeele jaren met jullie personeel!
Bono

24-06-2014 op 1 juni zijn we naar een traditionele show in Goch in Duitsland geweest. Fabiana kreeg het CAC certificaat en werd genomineerd voor Best in Show. Onze kleine prinses Felice behaalde haar eerste CAC en moest bij de nominaties haar moeder voor laten gaan. Grote broer Francesco kreeg eveneens zijn eerste CAC, de Best in Variety total en werd ook genomineerd, helaas ging de voorkeur naar een oudere kater waarvan de fokkers in het panel zaten…Hij won wel de Ringenkeuring bij de volwassen katten. Lenny behaalde haar CACIB en won met alle stemmen de Best in Show bij de poezen. Kadisha behaalde haar CACE en de best in Variety. Bono CAPM en de NOM. BIS die hij alweer verloor met 1 stem verschil. Bono won wel ook de kastratenring dus toch nog enkele successen voor onze kanjers!

20-05-2014 Op 18 mei zijn we naar de laatste Felikatshow van het seizoen geweest in Heemstede: Francesco behaalde zijn eerste punt voor CACIB. Lenny ging voor de ereprijs en kreeg de Best in Variety overall. Nog 1 te gaan!! bij de Nominatie ging het behoorlijk anders dan we gewend zijn van haar, ze had er geen zin meer in en dus ging de Nominatie aan haar voorbij. Heel erg jammer!! dochter Fabiana kreeg haar laatste CAC en mag zich nu ook Champion noemen, en behaalde ook nog eens de Best in Variety volwassen katten.

3/4-05-2014 We naar het verre Lichtenfels (Beieren) in Duitsland gereden, het was de moeite waard! Fife Vereniging KfB had aldaar een internationale show georganiseerd. Fabiana kreeg 2 dagen het CAC certificaat evenals haar broer Francesco die met stevige concurrentie ook de 2 CAC’s bemachtigde en zich vanaf nu Champion mag noemen! beiden werden 1 dag genomineerd voor de Best in Show en kregen zelfs 1 stem van hun keurmeester! Good Old Bono mocht ook weer mee en ook hij werd 2 dagen genomineerd en verloor helaas met 1 stem verschil op beide dagen. Hij is vanaf nu Fife gepensioneerd tot aan de veteranenklasse. en Lenny…ja ons prachtig blauwe meisje kreeg beide dagen haar Ereprijs en op zaterdag de Best in Variëteit die ze dit keer wel van haar zoon won en 2 keer de Nominatie over prachtige poezen die ze om wist te zetten om op beide dagen Best in Show te worden! Ontzettend trots op alle 4 de katten die het allemaal prima vinden om mee te gaan naar show!

20-04-2014 2e paasdag naar de grote Fifeshow van Mundikat in Apeldoorn geweest met Bono en Francesco. Bono behaalde de best in Variëteit kastraten en de Nom. Best in Show en Francesco haalde zijn eerste CAC.

06-04-2014 Een rondje Traditionele Show Wassenaar met Fabiana, Lenny, Francesco en Bono. Fabiana Best In Variëteit en de Nominatie behaald en Bono de Nominatie. Moeder en zoon beiden Best en Variëteit en Best in Show. Als Toetje van zijn kitten/ juniorentijd werd hij Beste Maine Coon en als afsluiter Best Of All, beste kat van de show… Megatrots op het relaxte mannetje!!!

29/30-03-2014 In het weekend van 29-30 maart naar het Duitse Melsungen voor de Fife show van HEC geweest met Kadisha, Lenny, Bono en Francesco, de uitslagen waren 2 dagen gelijk: Lenny + Kadisha CACS en beiden Supreme Champion geworden. Francesco U1+Best In Variëteit Total en Bono die werd beide dagen in het eerst van zijn Fife Carrière Best in Show Castraat Katers.
Bono

29-03-2014 De uitreiking van de Rasclub Maine Coon Award 2013. 2 van onze poezen behaalden de 1e gedeelde (Kadisha) en 5e plaats (Lenny). Trots uiteraard!!!
RMC Award

23-03-2014 We naar een traditionele show geweest in het Brabantse Lage Zwaluwe waar Bono, Fabina en Francesco meededen. het was weer succesvol, Bono CAPM en de Nominatie, Fabiana U1 en eveneens de Nominatie, zij verloor met 3-2 helaas en Francesco had er weer zin in en deed het weer geweldig! U1+, Best in Variëteit, de Nominatie en uit 4 katers 7-10 maanden werd hij unaniem alweer als beste junior kater gekozen…

16-03-2014 We naar de Felikatshow in Veldhoven geweest, Kadisha haalde daar het CACS certificaat en Francesco zijn U1, Lenny het CACS certificaat en kreeg van keurmeester L. Selassa de Nominatie om naar het podium te mogen waar ze met 1 stem verschil helaas niet won.

01/02-03-2014 We zijn naar het Belgische Tienen geweest voor de 2 daagse Fife show van Felis Belgica: Bono kreeg zijn beide dagen- uiteraard -de Ereprijs(PH) en beide dagen zeer verassend ook de Nominatie BIS voor kastraatkaters! en Lenny haar CACS punt op beide dagen en de Best in Varieteit volwassen katten en op zondag ook de Nominatie BIS bij de poezen.

23-02-2014 We naar de show van NLKV geweest in Leiderdorp met Bono, Kadisha, Francesco en Felice: de resultaten waren weer om mee thuis te komen: Alle vier Best in Variëteit, alle 4 genomineerd voor Best in Show, Bono daarnaast nog 9e in de kastratenring en Francesco 3e in de Kitterring. En als toetje won Francesco nog eens de BIS 6-10 maanden en de BOB, Beste Maine Coon kat van de dag.

16-02-2014 Op pad naar Uitgeest voor de Fife-show van Mundikat: Lenny en 3 van haar kinderen vergezelden ons: Lenny kreeg haar CACS certificaat en de Best in Variëteit (BIV) ging naar haar zoon Francesco. Zusjes Fabiana en Felice kregen resp. de U1 en U2.

09-02-2014 Kastraat kater Dandi- S woont niet meer bij ons.

19-01-2014 De eerste buitenlandse show is achter de rug. We waren in Haltern am See in Duitslan: Bono, Kadisha, Lenny en Francesco waren mee. Lenny en Kadisha haalden beiden hun punt en hadden flinke concurrentie bij de BIV en de Nominaties. Helaas kregen andere mooie dames de voorkeur, Lenny kreeg haar 3e CAC en is nu dus Champion. Bono behaalde zijn CAPM punt en de Sonderpreis (een speciale prijs voor katten waarvoor er geen 3 zijn om een Best in Variëteit te geven maar wel mooi genoeg zijn) hij werd uiteraard genomineerd en bij de BIS alweer 1 stem minder dan de winnaar en helaas niet gewonnen. In de Ringenkeuring waren 22 katten te vinden in alle leeftijden, rassen en geslacht door elkaar en de keurmeester vond Bono erg mooi en kreeg een 10e plaats van hem met een mooie beker. Ja en dan Francesco.. onze kanjer van een kater won alweer unaniem met alle stemmen de BIS katers 6-10 maanden!! We hadden dus weer een topdag.

12-01-2014 De eerste show van het seizoen is buiten verwachting goed verlopen. We waren daarvoor op de Felikat show in Nieuw Vennep. Omdat Kadisha voor haar nieuwe titel National Winner 2013 open klasse poezen Cat. 2 mocht komen pakten we uiteraard een keuring mee, Kadisha kreeg boven haar 9e CACS certificaat ook nog eens de Best in Variëteit overall. Lenny kreeg ook haar CACS punt en won ook nog eens de Nominatie Best in Show, helaas op 1 stem verschil verloren maar zeer blij verast met de resultaten van beide poezen.
   

Nieuws 2013Nieuws 2014Nieuws 2015Nieuws 2016Nieuws 2017Nieuws 2018