button Kittens

Binnenkort meer nieuws.

Belangrijke informatie ivm aanschaf kitten

Al onze katten leven gewoon bij ons in huis en als alles mee zit krijgen de poezen eens per 1,5 à 2 jaar een nestje kittens. Voordat ze kittens mogen krijgen, laten we zowel vader als moeder uitvoerig onderzoeken bij dierenarts en specialist. Hierbij worden ze nagekeken of er geen tekenen zijn van Hartproblemen (HCM) en Nierafwijking (PKD) of ze beschikken over goede knieën (Patella Luxatie), goede heupen hebben (HD), Leukemie en Kattenaids (FelV/FiV) vrij zijn. Daarnaast wordt eenmalig een DNAtest (dmv bloedonderzoek) uitgevoerd om te kijken of ze geen genen dragen die tot (spierziekte) SMA en (stofwisselingziekte) PKdef of HCM kunnen leiden. De katten waar wij mee fokken (of mee hebben gefokt) worden elke 2 jaar op HCM gecontroleerd dmv echo bij een erkende cardioloog bij een PawPeds gecertificeerde kliniek.

Wij hebben ongeveer 1 a 2 keer per jaar een nestje kittens. Onze kittens groeien op bij ons in de woonkamer tussen de andere katten. We laten ze wennen aan alles wat nodig is om ze te laten opgroeien tot lieve aanhankelijke katten. Wij voeren ze hoogwaardig voer van diverse aard. Onze kittens mogen verhuizen naar hun nieuwe eigenaren vanaf 14 weken of later. Ze zijn dan volledig ingeënt, ontwormd en gechipt, vlovrij en in het bezit van een officiële stamboom van Mundikat en een Europees Dierenpaspoort.

Wat u moet weten als u geïnteresseerd bent in een kitten van ons:

Het houden en fokken van Maine Coons is onze passie. Veel van onze vrije tijd en aandacht wordt besteed aan de katten en kittens. We zijn dol op al onze katten en willen alleen het allerbeste voor ze. Om die reden hebben we een paar richtlijnen opgesteld die voor ons erg belangrijk zijn als u geïnteresseerd bent in een van onze kittens. Bij de aanschaf van een kitten verwachten wij dat u levenslang voor het kitten gaat zorgen en dat zijn gezondheid en welzijn voorop staan. Mocht er een reden zijn dat u niet langer voor de kat kan zorgen en moet er daarom een ander thuis worden gezocht, dan zullen wij als eerste benaderd worden zodat we de kat kunnen terug nemen of kunnen helpen met het zoeken naar een passend nieuw thuis. Nooit zal de kat in een asiel of opvang worden geplaatst.

Onze katten komen niet vrij buiten, het is ook niet toegestaan om onze kittens vrij buiten te laten lopen. Een kattenren of een veilig afgezette tuin is ideaal, zo kunnen ze toch genieten van het buiten zijn zonder de vaak bijkomende gevaren (verkeer, ziektes, ongelukken, kattengevechten en niet te vergeten ..onaardige buren).

Wij vinden het belangrijk dat een kitten niet als enig huisdier wordt houden, zeker als de enige of beide eigenaren (fulltime) werken. Een kitten heeft de nodige aandacht nodig en is het gelukkigst als er een kattenspeelmaatje aanwezig is.

We verkopen geen kittens zonder persoonlijk contact, we willen graag dat u tenminste 1 of 2 keer komt kijken en dan een beslissing neemt.

Kittens worden door ons naar hun nieuwe eigenaren thuis gebracht, zodat ze zich sneller veilig voelen, maar ook voor onze eigen gemoedsrust.

Er wordt bij ons een verschil gemaakt bij de aanschaf van een kitten als liefhebber of als fokdier. Met een liefhebberskitten mag niet gefokt worden, ook geen eenmalig nestje.

Alleen in uitzonderlijke of speciale gevallen verkopen wij aan fokkers (hiervoor kunt u persoonlijk contact opnemen want voor een kitten voor de fok gelden andere prijzen en voorwaarden).

De prijs voor een serieuze liefhebber is € 850 voor een kitten. Wij willen u er op attent maken om na te denken over het verzekeren van uw dierbare as huisgenoot, daar een ongeluk in een zeer klein hoekje kan zitten. Wij stellen dit zeer op prijs zodat er onnodig extra leed kan worden voorkomen en ons met veel liefde en zorg grootgebracht kitten de noodzakelijke zorg mag krijgen. Er zijn vele aanbieders. Wij kunnen onze ervaringen persoonlijk met u delen.

Heeft u naar aanleiding hiervan nog vragen, stel ze gerust. Wees niet gedesillusioneerd door deze regels, ze zijn er voor het welzijn van onze katten, dat staat bij ons voorop!


Op zoek naar een Maine Coon kitten of misschien naar een oudere of lieve herplaats Maine Coon? kijk op de webiste van onze Rasclub Maine Coon RMC.

http://rasclubmainecoon.org/de-maine-coon/kittens/kat-in-de-zak/

RMC